Danmarksfrossa 17/11

Imorgon onsdag är det dags att återuppleva årets Själlandsresa. Såväl de som deltog  som andra medlemmar är välkomna, det kommer bli mååånga bilder på Dannebrogen, smörrebröd och den danska landsbygden!

18.30 i klubblokalen. Glöm inte att ta med bilder, bildspel och andra minnen från resan!

Novembermötet

Novembermötet besöktes av 20 personer varav två nya. Mikael berättade att sju personer har lämnat in bilder för Västsvenska Fotoexpon 2011 vilka nu är inskickade och att bilder till riksförbundets motsvarighet RIFO skall vara inlämnade under januari 2011.
Efter omröstning är det nu klart vilka teman vi skall tävla med under 2011:

  • Rost
  • Spegling
  • Nattfoto
  • Fritt tema
  • Oväder

I utskicket till decembermötet kommer det att framgå vilken månad vi tävlar med vilket tema.

Huvudpunkten på kvällens agenda var att Pierre visade hur han arbetar med Lightroom 3. Huvudfokus lade Pierre på rawkonverteringen i Lightroom men han visade även lite andra tips och trix hur man kan jobba med programmet. Presentationen var mycket väl genomförd och uppskattad av alla närvarande.

Efter fikat blev det bildvisning. Först visade styrelsen vilka bilder som är inskickade till tidningen Foto och därefter var det visning av bilder från höstens dagsutflykt till Nääs Slott. Vi fick se bilder av Karin, Mikael, Peter, Stefan och Sture.

Månadsmöte 10/11

På onsdag den 10 november är det dags för årets näst sista månadsmöte. Vår fotomaramästare Pierre kommer då att visa hur han jobbar med bilder i Adobe Lightroom, bland annat arbetsflöde och råkonvertering. Vi kommer också att bestämma teman för nästa års tematävling, om du ha några bra förslag så skicka dem till styrelsen per e-post innan mötet (max 2 förslag per person).

Det blir också visning av bilder från klubbens höstutflykt till Nääs slott så om du var med där och fick några bra bilder ser vi gärna att du tar med dem. Som vanligt uppmuntras också spontanvisningar!

Ladda hem kallelsen (pdf). Kontakta styrelsen om du vill få den i en mailbox nära dig.