Print – Workshop på Ateljé Burchard

I onsdags den 5 april genomförde vi en print -workshop på Ateljé Burchard i Hemsjö 

Vi var sex stycken som hade möjlighet att delta i workshopen och fick en eller flera bilder printade antingen på Canvas eller på syrafritt konstpapper. Boris har valt bort att printa på ”vanligt” blankt fotopapper eftersom han i första hand vänder sig till mer kontnärliga behov, och känner att han inte vill konkurrera med ”lågprisprintar” på fotopapper. 

Boris poängterar att han har kalibrerat hela kedjan från skärm till printer så att bilden man printar får samma färgsättning och tonalitet som den man ser på skärmen, något som är ett problem när man skickar bilder till printservice på nätet eftersom det är mycket svårare att få kontroll över alla profiler mm. 

Klicka på bilderna för att se dem större: 

Det var så pass lyckat att det kan bli fler liknande workshops om intresse finns. Det är lagom att man är 3-8 personer vid ett sådant tillfälle. Vill man inte vänta så går det bra att beställa egna printar på: 

http://www.inramningar.nu

http://www.canvas-tavlor.nu

Har man tid att åka dit och vara på plats så kan man få hjälp att justera bilden så att den bäst passar det media man vill printa på.

Vid detta tillfälle hade vi 10% rabatt på allt, och vi har en idé om att förhandla fram en permanent rabatt för fotoklubben. 

Förutom print-servicen så har Boris en egen ramverkstad med många hundra olika ramlister på lager samt möjlighet att beställa fler varianter. Han säljer också konstnärsmaterial i sin butik i form av pennor, penslar, färger, papper, dukar mm. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *