Om klubben

Mölndals Fotoklubb…
har funnits sedan 1975 och har hela tiden haft en opretentiös inriktning. Alla ska kunna känna sig välkomna oavsett kunskap eller utrustning. Allt från seriösa fotografer till nybörjare som använder sin mobil som kamera är välkomna till klubben bara fotointresset finns. Våra medlemmar kommer både från Mölndal och från de omgivande samhällena, inklusive Göteborg.  
För våra medlemsmöten hyr vi lokal hos Konstkollektivet som ligger i Grevedämmet, Mölndal. Vi har tidigare haft tillgång till ett mörkrum men efter en renovering av lokalerna har vi tyvärr i inte det längre. 

Verksamheten
Vi har möten en gång i månaden förutom i juli. Mötena brukar vi ha på onsdagar.  På våra månadsmöten brukar vi ha bildvisningar, interna tävlingar, bedömning av bilder från t.ex. någon annan fotoklubb och en massa fotoprat över en fika. Ibland får vi besök av någon utanför klubben som visar bilder.
Fotoutflykter, besök på utställningar, mässor och liknande är andra saker vi brukar göra tillsammans. Klubben arrangerar även ”workshops” då och då för sina medlemmar inom olika områden om intresse finns. Resultatet av allt vårt fotograferande försöker vi visa upp på olika utställningar.

Några aktiviteter som brukar återkomma varje år är:
– Endags fotoutflykt i närområdet varje vår och höst.
– En lite längre fotoresa (torsdag eftermiddag t.o.m. söndag) i maj eller juni.
– Fotomaraton. En 4 timmars fototävling som är öppet för alla.
– Intern fototävling med 5 deltävlingar. Vinnaren blir årets fotograf.

Frågor
Är du intresserad av att bli medlem eller vill du veta mer om Mölndals Fotoklubb? Kontakta oss på info@molndalsfotoklubb.se så får du svar på dina frågor!

I samband med klubbens 40 års jubileum 2015 gjorde vi en bok om klubben. Boken innehåller bland annat klubbens historia och mycket bilder tagna av klubbens medlemmar. Nedan finns en pdf-version av den som ni kan titta i. 

 

http://www.molndalsfotoklubb.se/200

3 reaktioner på ”Om klubben”

 1. Hej!
  Jag har precis flyttat tillbaka till Göteborg och är intresserad av att gå med i er förening. Har fotat analogt i 4 år och letar efter ett nytt mörkrum att utforska i. Gillar också att skanna in bilder för att använda digitala verktyg, så var lite nyfiken om ni har en negativ-skanner/flatbed i er lokal?
  Hur gör ni med nya medlemmar i Corona tider?

 2. Hej Joel!
  Kul att du är intresserad av MFK.
  DU har fått mail från Mikael, ordföranden, med mer info.
  //Stefan

 3. Hej,
  Jag har gått folkhögskola och gått en utbildning inom analog fotografi, ett medium jag gärna vill utforska ytterligare. Men känner mig lite vilse nu eftersom jag inte har någon stans att framkalla mm. Så skulle gärna vilja ha mer information om klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En ventil för fotografiskt skapande i alla dess former