Workshop del 2

Den 19 mars ledde Hans en välbesökt Workshop där vid diskuterade allmänna och detaljerade frågor inom fotografins värld. Mötet avslutades med att vi tittade på och diskuterade lite bilder.

Det kändes som en bra dialog där alla var delaktiga. Innan vi skildes åt beslutade vi att köra (minst) en workshop till under våren och den blir den 2 april med start klockan 18.30.

Det går utmärkt att komma på workshopen även om du inte var med på den förra. Vad som diskuteras under workshopen styrs av de som är närvarande, men det finns en tanke att börja fingra lite på kamerorna. Så ett tips är att ta med både kamera och instruktionsbok.

 

Våra workshops är inga kurser utan det bygger på en diskussion mellan alla deltagare där vi lär av varandra och den passar lika bra för både nybörjare och erfarna fotografer. Anmäl dig gärna innan mötet på info@molndalsfotoklubb.se så vet vi hur många som kommer.

Om, mot förmodan, workshopen måste ställas in så meddelas det på hemsida och Facebook senast onsdag morgon.

 

Fika kommer att finnas till självkostnadspris på 10 kr.

 

Välkommen

Dags för Workshop

Det är många som har frågat när vi ska genomföra s.k. workshops i klubben och nu är det dags. Redan på onsdag, den 19 mars klockan 18.30, är det dags. Hans Tegnander kommer att hålla i träffen och temat blir foto- och kamera-teknik.

Planen är att ha både bilden och kameran i fokus.

  • Vilka grundläggande tekniker gör en bra bild
  • Vad har jag för möjligheter i kameran (jag kanske inte ens vet om att de finns) för att påverka resultatet
  • Diskussion kring bilder

Våra workshops är inga kurser utan det bygger på en diskussion mellan alla deltagare där vi lär av varandra och den passar lika bra för både nybörjare och erfarna fotografer. Ta med dig din kamera och gärna någon eller några bilder som vi kan diskutera runt.

Bifogad bild är ett litet test i att använda den nya funktionen för att kunna publicera bilder från Getty Images helst gratis (icke-kommersiellt). De hade inga bra bilder för sökordet fotoklubbsworkshop så den bilden kanske vi kan ta på onsdag 🙂

Årets första tematävling har ett….tema!

Foto: Nisse Dahl
Foto: Nisse Dahl

Ja, förklaringen till rubriken ligger i att vi i ganska många år har börjat tävlingsåret med att ha den första tematävlingen med fritt tema. Det är inte alla som tycker att det är ett tema… 🙂 I år har det skett förändringar, på onsdag är det årspremiär i tävlandet och temat är ”tre”. Utskicket har kommit ut på mail, men finns så klart att läsa även här -> utskick.

Dagens bild är från en av förra årets tävlingar med tema ”Inne”.