Alla inlägg av Mikael Ekström

Välkommen på månadsmöte onsdag 20 mars klockan 18.30

Vi träffas i “Repan” som nås genom ingången nere på baksidan av Konstkollektivets lokaler på Baazgatan 7 i Mölndal. 

På agenda står:

Årets första tematävling
Månadens tema är “Handarbete“. Ta med upp till 2 bilder i jpg-format till mötet. Filnamnet ska bestå av erat namn och ett löpnummer. Har man inte möjlighet att komma på mötet går det även att mejla bilderna till info@molndalsfotoklubb.se senast dagen innan mötet. Tänk bara på att om man tävlar på plats får man ett deltagarpoäng utöver eventuella poäng för placering.

Bildvisning Island
Peter visar vinterbilder från Island där han var på en fotoresa för några veckor sedan.

Som vanligt är det uppskattat om ni tar med bilder att visa om vi får tid över. Upp till ca 10 bilder är lagom. Vill ni visa fler bilder så är det bra att meddela styrelsen i förväg så kan vi planera in det i schemat. 

Övrig information:

Medlemsavgift 2024!

Nu är det dags att betala medlemsavgiften. Årets medlemsavgift är 325 kr och betalas till Plusgiro 82 95 39-6. Betala så fort som möjligt så gör ni kassören glad!
Tillhör två eller flera av klubbens medlemmar samma hushåll erlägger blott en av dem full avgift och var och en av de övriga halv avgift. Medlemmar som under året fyller högst 20 år, erlägger halv avgift.

Lokalflytt
Konstkollektivet som vi hyr lokalen av håller på att flytta tillbaka till Grevedämmet. Någon gång under april ska allt vara flyttat, så detta kan vara sista mötet på Baazgatan. Vi behöva alltså byta lokal. Antagligen fortsätter vi hyra av Konstkollektivet och flyttar med till Grevedämmet, men det beror såklart på villkoren. 

Tematävling

 • Mars: Handarbete
 • Maj: Gammalt och nytt
 • September: Grodperspektiv
 • Oktober: Industri
 • December: Natt / nattfoto

Mvh Mikael

Fotoutflykt söndag 28/4

Vårens fotoutflykt går till Angered. Vi träffas i Angereds centrum (norra delen av spårvagnshållplatsen) kl 9:00. Svante och Kristina kommer att guida oss i både stad och natur.
Det finns gott om ställen för fika och mat i närområdet, men det är som vanligt bra att ta med sig lite eget fika också.
Då det är lätt att ta sig till samlingen med spårvagn blir det ingen arrangerad avfärd från Mölndal, men om du ändå behöver skjuts eller har en bil som passerar så skriv en kommentar om det i anmälan.
Vi vill att du anmäler dig via e-mail (info@molndalsfotoklubb.se) så vi vet vilka vi ska vänta på vid samlingspunkten.

/Mikael

Glöm inte blixtworkshop 25 januari kl. 18.00!

Välkommen till blixtworkshop! Klubben äger ett set med studioblixtar, och under workshopen kommer vi använda dessa för att visa hur man enkelt sätter upp en fotostudio i miniformat. Vi går igenom grunderna och hur man ställer in utrustningen, för att sedan kunna släppa lös kreativiteten och skapa bilder i proffsklass. Om allt går som tänkt kommer en modell att besöka oss (cred till Mats), så missa inte detta unika tillfälle att själv prova på studiofotografering med modell!

Var: MFKs klubblokal i Grevedämmets gamla skola, Pixbovägen 5
När: Onsdag 25 januari kl. 18:00 (OBS tidigarelagt jmf med info i tidigare medlemsutskick)
Medtag gärna: Systemkamera eller motsvarande, dvs kamera med möjlighet till manuella inställningar och externt blixtuttag. Har du ingen kommer du få låna.

Mats Berggren kommer hålla i workshopen tillsammans med Pierre.

Referat novembermötet 2016

Novembermötet bjöd på mycket bilder. Det började med att resultatet från höstens fotomaraton presenterades. Som vanligt med ett mycket stiligt bildspel. Imponerande vad bra bilder dom tävlande lyckades ta. I år fick vi gratulera följande pristagare: 

Totalvinnare: Maria Ljungberg

Temasegrare:

 1. Aktiv – Sara Lennartsson
 2. Bild i bild – Aldo Bolle
 3. Cykel – Mikael Ekström
 4. Drama – Peter Slättberg
 5. Elektrisk – Maria Ljungberg
 6. Folkrörelse – Sara Lennartsson
 7. Gul – Maria Ljungberg
 8. Humör – Mikael Ekström

mikael-1035
Foto: Mikael Ekström

Efter sedvanligt fika klev Hans och Rebecka Tegnander upp på scenen och visade bilder från Nya Zeeland. Det började med lite enstaka bilder samt efter lite teknikstrul, då den nya datorn saknade kompatibelt visningsprogram, ett bildspel med många väldigt bra bilder. I alla fall jag blev väldigt sugen på att resa till Nya Zeeland! 

Utöver detta blev det några spontanvisningar från Mario och Peter.

/Mikael Ekström

Glad sommar!

I onsdags samlades några medlemmar i Trädgårdsföreningen för vårens sista möte. Det blev ett trevligt möte där vi fotograferade i 2 timmar innan det blev fika.

Nu får alla ha en trevlig sommar med mycket fotande. Nästa möte blir i Grevedämmets gamla skola den 24 augusti 18.30. Vi vill då gärna att alla tar med ca 5 bilder som speglar just sin sommar.

Häsningar Mikael

Foto: Mikael Ekström
Trädgårdsföreningen

Referat från höstutflykten

Årets höstutflykt gick till Gräfsnäs. Det blev en fin dag som började med lite moln för att sluta med varmt och sol. Drygt 10 MFKare kröp omkring i buskarna med olika långa objektiv och letade bland de många motiven. Vi saknade bara dom riktigt häftiga höstfärgerna. Några stannade sedan till i Anten på vägen hem för att fota järnvägen.
Mikael

Foto: Mikael Ekström
Foto: Mikael Ekström

Medlemsmöte och Fotomaraton

Foto: Mikael Ekström
Foto: Mikael Ekström

UPPDATERAT MED MÖTESUTSKICKET

Hoppas sommaren har varit bra med mycket fotograferande!

Det verkar som kalenderfunktionen på hemsidan tillfälligt har havererat så här kommer en liten påminnelse om vad som händer i MFK under augusti.

Medlemsmöte onsdag 26/8 kl 18.30
Vi vill att du tar med dig 5 bilder som speglar just din sommar. Läs utskicket <<här<här>>>.

Fotomaraton lördag 29/8 kl 10.45
I år går starten vid Scandinavian Photo i Mölndal. Se
http://fotomaraton.molndalsfotoklubb.se

Med vänlig hälsning

Mikael

 

Referat från Ramsvik

I helgen gjorde klubben en övernattningstur till Ramsvikslandet. På lördagen var det hårt fotograferande tills det blev helt mörkt. Sedan serverades det utsökt middag på vandrarhemmet lagad av reseledaren Roger, tack!

På söndagen blev det uppstigning i gryningen för fortsatt fotograferande, men denna gången var inte vädrets makter med oss utan det blev mest en övning i hur man hanterar kamerautrustning i regn. Några bilder blev det i alla fall innan vi blöta men glada åkte tillbaka mot Göteborg.

Mikael_Ekström-9457
Foto – Mikael Ekström

Mikael_Ekström-9611
Foto – Mikael Ekström

 

Månadsmöte 16 oktober kl 18.30

Roger kommer att stå för huvudnumret under detta möte. Han har varit på kurs och ska berätta en del av det han har lärt sig för oss andra. Skärgårdsbilder och Lightroom kommer vi säkert att få höra mer om.
Vi ska även tävla! Den här gången är temat “Rinnande vatten” och bilderna kommer vi att skicka till Skara fotoklubb för bedömning. Spontanbilder hoppas vi också på!

 
All information finns i månadens utskick.
/Mikael
 

Foto Roger Jönsson
Foto Roger Jönsson