Höstutflykt till Nääs Slott

12 medlemmar besökte den 10/10 Nääs Slott som dagen till ära började med dimma. Allt eftersom dimman lättade ersattes den med en jämngrå himmel. Första stoppet blev redan vid entrén till slottsområdet där allén mm fotograferades. Bilarna parkerades sedan vid Lilla Nääs där det blev en febril aktivitet för att hitta en fungerande parkeringsautomat.
Stenbro, bryggor och ekor förevigades i dimman som fortfarande var kvar. Efter en kortare fika fortsatte promenaden upp till Slottet och parken däromkring.Bilder finns i galleriet.

MFK-presentation i tidningen Foto

Tidningen Foto
Tidningen Foto

 

Tidningen Foto presenterar i varje nummer en Fotoklubb i Sverige. Vi har visat vårt intresse i flera år att få vara med och nu börjar det närma sig. Förutom allmän information om klubben vill de få in 10 bilder av olika fotografer/medlemmar.
Planen är att alla medlemmar som vill får skicka in 1-3 bilder till klubbens info-adress fram till fredag 22 oktober. Därefter görs ett urval av styrelsen som också svarar på enkäten som beskriver klubben.
Digitala bilder ska vara på 300 dpi och i storlek ungefär 12 cm på längsta sidan (cirka 1400×900 pixlar) men inte större än A4. De vill också ha en kort text som berättar om när och var bilderna har tagits och om fototekniken. Berätta gärna om det är något speciellt kring fotograferingstillfället.Tidplan:

  • 14/10 – 22/10: Medlemmarna kan skicka in 1-3 bilder till klubbens INFO-adress
  • 25/10 – 4/11: Urval av bilder
  • 5/11: Material skickas in till Foto

 

Välkomna att vara med

Oktobermötet

Foto: Peter Slättberg
Foto: Peter Slättberg

 

 Mötet började med lite information och diskussioner.

  • Bilder till Västsvenska Fotoexpon skall vara styrelsen tillhanda senast 5e november
  • Påminnelse om Danmarksfrossan den 17e november
  • Diskussion om klasserna i 2011 år tävlingar i klubben, inga starka protester mot att ta bort påsiktsklassen.
  • Vi är på gång att få klubben presenterad i tidningen Foto. Skicka in 1-3 bilder till klubbens info-adress senast 22a oktober. Mer info kommer i en egen post.

Därefter följde huvudattraktionen på mötet. Peter Slättberg berättade och visade bilder från sin semester på Island i somras. Ett varv runt ön på 13 dagar.

Oktobermöte den 13/10

 Foto: Rebecka Olander

Foto: Rebecka Olander

Ni har väl lagt märke till att det blivit höst? Löven är gula och röda och himlen är fint blå.

Det är nu dags för möte igen, onsdagen den 13 oktober kl 18.30.
På programmet står bl.a.
  • Tävling på tema ”Redskap”. Bilderna skickas till Växjö Fotoklubb för bedöming.
  • Peter Slättberg visar bilder från sommarens resa till Island.
  • Och som vanligt, gärna spontan bildvisning av medlemmarna.

Har du inte fått kallelsen finns den att ladda ner här. Kontakta styrelsen om du vill ha den per e-post.

Välkomna

Höstutflykt till Nääs Slott

På söndag, med det spännande datumet 2010-10-10, planerar vi en utflykt till omgivningarna runt Nääs slott. Avresa sker från klubbens lokal kl. 09.00 i varandras bilar, har du ingen egen bil åker du alltså med någon som har. Kom gärna ca 10 min innan avresa så att vi hinner samla oss.

Kläder och mat anpassas för att vara ute större delen av dagen, men vi försöker att hitta ett ställe att inta en större måltid på.

Håll tummarna för fina färger och bra fotoljus, vi ses!