Kategoriarkiv: Resa

Vårutflykt till Borås den 23 april

Nu är det dags för vår aprilutflykt, och den är planerad till söndag 23 april.

Förslag på saker att göra i Borås:
* Abecita Popkonst och Foto, öppet 11-15, ligger i närheten av Knalleland
* Centrala Borås längs med Viskan
* Stadsparken
* Skulpturer och street art
– man se se olika skulpturer på boraskonstmuseum.se
– man kan se olika väggmålningar utpekade på karta på wssat.se
* Ryssby klint, ska vara fin utsikt, ligger åt Hestra till. I Hestra
* Parkstad finns det spännande arkitektur att fotografera. 

Under dagen kommer vi att äta på lämplig lokal i Borås.

Vi planerar att åka från Göteborg/Mölndal klockan 9:00.
Anmäl dig på Facebook-eventet eller via mail till info@molndalsfotoklubb.se så vi kan göra en planering för samåkning. Meddela också om du har tillgång till bil.
Det går också bra att ansluta direkt i Borås, men stäm av med klubben först kring tid och plats.

Utflykt till Rydals Museum 29 januari

MFK är delaktiga i utställningen SPÅR på Rydals Museum som arrangera av VSF tillsammans med museet.

Vi planerar att göra ett gemensamt besök på utställningen den 29 januari.

Avresa från Göteborg/Mölndal i “lagom” tid för att vara där när de öppnar klockan 12.
Maila klubben på info@molndalsfotoklubb.se om du vill följa med så ska vi försöka ordna samåkning. Meddela också om du har tillgång till bil.
Det går också att diskutera resan på vårt Facebook event (kommer inom kort).

Utflykt till Sundsby Säteri söndag 18/10

På söndag åker vi på utflykt till Sundsby Säteri som ligger på ön Mjörn i Tjörns kommun. Avfärd från Mölndal/Göteborg 8.30. Alternativt samling på plats (parkeringen cirka 600 meter från säteriet) kl 9.30 för dom som hellre vill åka själva. Vi räknar med att vara tillbaka senast kl 21.

Anmäl så snart som möjligt men senast lördag förmiddag 17/10 om ni vill åka med till info@molndalsfotoklubb.se eller via Facebook. Tala om om du kan ta bil (och hur många passagerare du kan ta med dig), vill ha skjuts eller tänker åka direkt, så fixar vi till lämplig samåkning. 

Planen är att äta lunch på restaurang. Tag med matsäck för resten av dagen. Tanken är att vi är borta hela dagen. Kanske kan vi om vädret är på det humöret kunna hitta något ställe att fota en solnedgång över havet. 

Enligt info på Tjörns kommuns hemsida så finns det mycket att upptäcka, här finns en spännande och intressant historia, flera naturstigar och ett vackert parklandskap. Trädgården och den omgivande parken är inbäddad i ett kuperat, trädbevuxet landskap kantat av vikar.

Vi har valt att göra en heldagsutflykt istället för övernattningsturen som vi tidigare år anordnat. Detta p.g.a. coronaviruset. Det har varit en del olika förslag på resmål, men vi beslöt oss för att ha en restid på max 1 timme för att få ut tillräckligt med fototid.

Karta med parkeringsplatsen markerad: Karta

Mer info om Sundsby Säteri:
https://www.tjorn.se/webbplatser/sundsby-sateri
http://www.sundsbygardscafe.se/

Välkomna, 
Mikael

Höstresa 1 – 2 Oktober

Äntligen har vi bestämt formerna för klubbens höstresa!

Tanken är att vi åker från Mölndal på lördag förmiddag den 1 oktober med målet inställt på Hamburgsund. Vi fördriver eftermiddagen och skymningen med att fotografera på Hamburgön.

När vi tröttnat (eller mörkret fallit) tar vi oss i samlad trupp till Fjällbacka Pensionat och Vandrarhem där vi tillbringar natten. Efter en (förhoppningsvis) stadig frukost på söndagsmorgonen tar vi oss ut till en närbelägen plats för ytterligare fotografering innan vi vänder hemåt vid lunchtid. Plats för söndagen bestämmer vi på lördagkvällen utifrån några alternativ i närheten. Klicka på länken under bilderna för info!

 

Fortsätt läsa Höstresa 1 – 2 Oktober

Anmälan till Vårresa 26-29 maj

söderköping

Snart är det dags för en av årets roligaste resor. I år går vårresan till områdena kring Norrköping och Söderköping. Vi siktar på att åka vid 16-tiden på torsdagen den 26/5 så man kan jobba större delen av dagen. Hemkomst blir på söndagskvällen.

Boende blir troligen på Slussen Rum i Söderköping förutsatt att vi blir upp mot 10 eller fler deltagare. I nuläget är vi 5 definitivt anmälda och ett flertal som visade intresse på senaste mötet.

Räkna med att boendet kostar ca 1000 kr/person för tre nätter, beroende på hur många vi blir. Till det kommer kostnad för bilar (samåkning) och mat.

Vilka platser vi ska besöka under resan är inte bestämt ännu. Det som har diskuterats är Norrköping, Söderköping och Sankt Anna. Vi tar gärna emot tips och idéer på lämpliga platser att besöka. Använd samma mailadress som för anmälan nedan.

Är du nyfiken på tidigare års resmål så finns det en lista här.

Vi vill gärna veta hur många vi blir på resan för att kunna göra klart bokningarna så anmäl er gärna så snart som möjligt till info@molndalsfotoklubb.se.

 

Ta chansen att hänga med på en resa där det är en skön mix av foto, umgänge och upplevelser med trevliga kompisar.

// Styrelsen via Stefan

 

Höstutflykt till Jonsered

Foto Stefan Litzén
Foto Stefan Litzén

Hösten är här och det är dags för den traditionella höstutflykten. I år blir det en tur till Jonsered, en repris från 2003.

Tag med kamera, bra kläder och fika för en trevlig dag.

Samling vid klubblokalen för gemensam resa. Avresa klockan 9.00 söndag den 5 oktober.

För de som åker direkt så träffas vi vid parkeringen vid Jonsered station (borde bli ca 9.30).

När? Söndag 5 oktober klockan 9.00

Var? Klubblokalen för samåkning

På söndag anordnas vårutflykt

Foto: Rebecka Tegnander
Foto: Rebecka Tegnander

Vårutflykten går denna gång mot Hönö/Öckerö och äger rum söndag 27 april. Samling vid klubblokalen för fördelning i bilar inför avfärden 09.00. Medtag kamera och matsäck/kaffe om så önskas.

Detta är ett utmärkt tillfälle att komma ut och fotografera, inspireras av andra medlemmar, byta tips och snacka foto under en heldag!

Höstutflykt 7/10-2012

8 fotosugna medlemmar trotsade vindarna och åkte ut till naturreservatet Näsbokrok. Dramatiska vågor och fina klapperstensfält fastnade nog på de flestas minneskort. Efter några timmar i vinden åkte vi till Gäddevik vid Lygnerns strand där det blev lite mer skogsnära fotografering. En del fina motiv fastnade även här även om höstfärgerna i år inte är så kraftiga som vi hade hoppats. Överlag tycker jag det blev en mycket lyckad fototur / Mikael

Månadsmöte augusti

Höstens första möte i Mölndals Fotoklubb avlöpte utan några incidenter. Efter omröstning beslutades att klubbens fotomara skulle hållas den 18 september (se separat inbjudan) och att höstutflykten skulle ske den 2 oktober. Utflyktsmål är inte bestämt så om du har några idéer får du gärna lämna dem till styrelsen.

Den 14-16 oktober kommer några medlemmar att åka till Söderåsens Nationalpark i Skåne för att fotografera bokskog i höstskrud. Boende på vandrarhem strax utanför parken. Kontakta webmaster Emil om du är intresserad av att följa med.

Mötet avslutades med fika och bildvisning, flera medlemmar hade tagit med sig sina bästa bilder från sommaren.