Kategoriarkiv: Projektion

Avslutning på fotoåret 2011

Igår gick årets sista fotoklubbsmöte av stapeln och förutom glögg med tillbehör hade vi också härliga programpunkter.

Volvos fotoklubb VTK har bedömt vår tävling med tema “spegling”  och det blev redovisning av resultatet. De har lämnat mycket konstruktiva kommentarer på de 10 bäst placerade bilderna och detta var mycket uppskattat. Två av VTK’s medlemmar var också på plats och jag hoppas att ni kände er välkomna. Segrare av tema Spegling blev Anders Hammarström!

Årets sista tematävling avgjordes. Detta tema var “oväder” och 18 bilder slogs om poängen. Det blev väldigt jämnt då vinnarbilden hade endast en poäng mer än de övriga fyra (!) som delade andraplatsen. Vinnare av denna tematävling blev Nisse Dahl!

Efter en sammanställande räkning medan vi andra fick smaka glögg och lussekatter från Mölndal, så var äntligen slutresultatet klart utav hela årets tävlande. Då det numera endast är en klass, fanns bara en segrare: Anders Hammarström.

Ett stort Grattis till Anders! Mycket passande så var det även inplanerat en bildvisning med bilder tagna av Anders, så kvällen avslutades med vackra naturbilder från årets klubbmästare.

De tävlande bilderna kommer att finnas att beskåda här på hemsidan lite längre fram i kalendern.

Hoppas att de vackra bilderna inspirerar till mycket utflykter under 2012!

Tematävling och fika

Den 16 mars var det månadsmöte med tematävling i Mölndals Fotoklubb. Ordförande Mikael Ekström öppnade mötet och gick igenom diverse nyheter som kommit in sedan årsmötet i februari. Vi diskuterade också klubbens kommande resor, dels en dagsutflykt den 1/5 till ön Trälen mellan Marstrand och Björlanda och dels den något längre sommarresan 26-29 maj. Målet för sommarresan är ännu inte bestämt, styrelsen föreslår antingen Sydkoster eller Bornholm.

Efter ordförandens orerande tog tematävlingen vid, denna gång på tema “nattfoto”. Nytt för i år är att påsiktsklassen är struken och endast digitala bilder deltar i projektionsklassen. 28 bilder lämnades in och visades för den samlade publiken. Efter sedvanligt fika presenterades vinnaren, denna gång blev det Stefan Litzén med sin bild på Älvsborgsbron från Röda Sten. Övriga placerade bilder finns här. En annan lyckad nyhet var den bilddiskussion som följde efter att vinnarbilden presenterats. Många intressanta frågor och konstruktiva kommentarer gavs.

Mötesreferat

Kvällens möte avlöpte utan några större överraskningar eller skandaler. Ordförande Mikael tog ordet och informerade de 20-talet samlade medlemmarna om bland annat sommarresan den 3-6 juni och fotomaran den 9 maj. 10 personer är anmälda på resan till norra Själland men det finns fortfarande några platser kvar. Anmäl er så snart som möjligt om ni vill följa med för att underlätta planeringen. Dessutom bestämdes att sommarens utemöte den 9 juni skall hållas någonstans i Botaniska trädgården, samling 18.30 vid huvudentrén.

Efter ordförandens orerande sattes 18 påsiktsbilder på tema “Motljus” upp på väggarna och 32 projektionsbilder visades. Nisse lyckades göra om sitt konststycke att vinna  i påsiktsklassen och fick dessutom se sin andra bild placera sig på tredje plats. I projektionsklassen var det jämnare i toppen, där krävdes handuppräckning för att kora Stures bild “Fisk in, folk ut” till kvällens vinnare. Grattis Nisse och Sture! (För att se samtliga placerade bilder och den totala ställningen, klicka på “Tematävling” i meny-raden ovan)

När tävlingsresultaten avkunnats visade Giorgio, Anders och Arne lite blandade bilder innan Sture visade ett bildspel med bilder från Botaniska trädgården under tre årstider.

inga bilder hittades

Klicka på bilden för att se den i större format.

Månadsmöte mars

Mötet hölls den 10 mars och bjöd bland annat på tematävling, denna gång på temat “Staden”. I projektionsklassen vann Emil Gildebrand med sin bild på en skärmflygare över Bergen och i påsiktsklassen vann Nisse Dahl med sin bild på en gata “i miniatyr”, sk tilt-shift effekt. Nisse tog även en fjärdeplats i samma kategori, bra jobbat!

Samtliga placerade bilder finns här: Projektion och Påsikt.

inga bilder hittades

Klicka på bilden för att se den i större format.