Kategoriarkiv: Tematävling

Månadsmöte 16 oktober, 18:30

Tiden är rolig när det går fort… Så var det dags för månadsmöte igen. 

Höjdpunkter denna gång: 

  • Tematävling “Öde” -insamling för att skicka bilderna till Lidköpings fotoklubb
  • Uttagning av bilder till utställning på Rydals museum med temat “växtkraft” Ta med 1-2 bilder
  • Bilder till Västsvenska Fotoexpon: Vill du ha feedback på dina bilder innan så ta gärna med dem så diskuterar vi dem tillsammans.
  • Peter visar bilder från en workshop om att fotografera övergivna platser med fotografen Mikael Gustafsson som han har varit på.
  • Ni som fotograferade Göteborg Marathon nu i helgen får gärna ta med några bilder (max 5) och visa på mötet.

Ni som var med på höstresan kan ev. ta med några bilder att visa om tid ges. (många punkter på programmet…)

Hela utskicket hittar du här 

Vi ses!

Referat från decembermötet

Foto: Pierre Gildert

Foto: Pierre Gildert

Årets sista månadsmöte bjöd på en späckad agenda. Först ut var tematävling på temat “Vågad”, där vinnaren Mats Berggren fick koras genom handuppräckning då två bilder slutade på samma poäng. Efter traditionsenlig glöggfika med lussekatter var det dags att redovisa resultatet från en tidigare tematävling, “Övergivet”, som bedömts av Tidaholms FK. Detta visades i form av ett bildspel med inklippta kommentarer, och segrande bild hade tagits av Sture Fors. Därmed kunde årets totalsegrare koras och det blev Mats Berggren, stort grattis! Den sista större agendapunkten bestod av ett föredrag och bildvisning med titeln “Bröllopsfoto”. Pierre Gildert delade med sig av sina erfarenheter att plåta bröllopsporträtt och vigsel. Avslutningsvis tog vi en titt på ett utkast till MFKs jubileumsfotobok (40 år som klubb) som kommer släppas i början av nästa år. Teman för nästa års tematävlingar blev också fastställt under mötet.
Nu tackar vi för detta året och tar en välförtjänt julledighet. God Jul & Gott Nytt År!

Månadsmöte 18 september

Foto: Nisse Dahl
Foto: Nisse Dahl

 

Tematävlingarna är ungefär halvvägs och det är jämt i ligan. För de fyra översta placeringarna skiljer det bara 5 poäng.

Nu i september har vi det något udda temat 2013-06-15, det skall bli spännande att se vilka tolkningar som görs. Förutom att tävla så har vi två bildvisningar att se fram emot. Det är Mario Celegin och Peter Slättberg denna gång.

Som vanligt finns det mesta med i månadens utskick.

 

 

 

 

MÖTESREFERAT

Tematävlingen vanns av Karin Hansen och alla bilderna kan du se på tematävlingssidan. Några av Peter Slättbergs bilder från Island finns i detta galleri.

Foto: Peter Slättberg
Foto: Peter Slättberg

Klubbmästare 2012 korad

Dagen innan Lucia kom för att sjunga för oss, hade vi årets sista månadsmöte. Vi tävlade med tema “kollektion” vilket innebar att varje tävlingsdeltagare skulle ha med tre bilder som på något sätt bildade en kollektion. Antagligen lite svårare än vanligt då antalet tävlingsdeltagare var lite färre jämfört med tidigare tävlingar i år.

Det blev glöggdrickande, smaskande på lussekatter och knaprande på pepparkakor. Mölnlycke Fotoklubb hade bedömt vår oktober-tävling med tema skogen. Stefan hade gjort ett bildspel och vävt in deras kommentarer på de placerade bilderna 1-10. För övrigt mycket bra kommentarer med mycket engagemang!

Sture visade ett par bilder och Anders Hammarström hade en lite längre bildvisning med varierande motiv, där de flesta var tagna under innevarande år.

Tema “skogen” vanns av: Mario Celegin – GRATTIS

Tema “kollektion” vanns av: Peter Slättberg – GRATTIS

TOTAL-segrare 2012 blev *trumvirvel*: Pierre Gildert – GRATTIS

Tack för ett bra foto-år och snart på återseende.

 

Avslutning på fotoåret 2011

Igår gick årets sista fotoklubbsmöte av stapeln och förutom glögg med tillbehör hade vi också härliga programpunkter.

Volvos fotoklubb VTK har bedömt vår tävling med tema “spegling”  och det blev redovisning av resultatet. De har lämnat mycket konstruktiva kommentarer på de 10 bäst placerade bilderna och detta var mycket uppskattat. Två av VTK’s medlemmar var också på plats och jag hoppas att ni kände er välkomna. Segrare av tema Spegling blev Anders Hammarström!

Årets sista tematävling avgjordes. Detta tema var “oväder” och 18 bilder slogs om poängen. Det blev väldigt jämnt då vinnarbilden hade endast en poäng mer än de övriga fyra (!) som delade andraplatsen. Vinnare av denna tematävling blev Nisse Dahl!

Efter en sammanställande räkning medan vi andra fick smaka glögg och lussekatter från Mölndal, så var äntligen slutresultatet klart utav hela årets tävlande. Då det numera endast är en klass, fanns bara en segrare: Anders Hammarström.

Ett stort Grattis till Anders! Mycket passande så var det även inplanerat en bildvisning med bilder tagna av Anders, så kvällen avslutades med vackra naturbilder från årets klubbmästare.

De tävlande bilderna kommer att finnas att beskåda här på hemsidan lite längre fram i kalendern.

Hoppas att de vackra bilderna inspirerar till mycket utflykter under 2012!

Tematävling och fika

Den 16 mars var det månadsmöte med tematävling i Mölndals Fotoklubb. Ordförande Mikael Ekström öppnade mötet och gick igenom diverse nyheter som kommit in sedan årsmötet i februari. Vi diskuterade också klubbens kommande resor, dels en dagsutflykt den 1/5 till ön Trälen mellan Marstrand och Björlanda och dels den något längre sommarresan 26-29 maj. Målet för sommarresan är ännu inte bestämt, styrelsen föreslår antingen Sydkoster eller Bornholm.

Efter ordförandens orerande tog tematävlingen vid, denna gång på tema “nattfoto”. Nytt för i år är att påsiktsklassen är struken och endast digitala bilder deltar i projektionsklassen. 28 bilder lämnades in och visades för den samlade publiken. Efter sedvanligt fika presenterades vinnaren, denna gång blev det Stefan Litzén med sin bild på Älvsborgsbron från Röda Sten. Övriga placerade bilder finns här. En annan lyckad nyhet var den bilddiskussion som följde efter att vinnarbilden presenterats. Många intressanta frågor och konstruktiva kommentarer gavs.

Mötesreferat

Kvällens möte avlöpte utan några större överraskningar eller skandaler. Ordförande Mikael tog ordet och informerade de 20-talet samlade medlemmarna om bland annat sommarresan den 3-6 juni och fotomaran den 9 maj. 10 personer är anmälda på resan till norra Själland men det finns fortfarande några platser kvar. Anmäl er så snart som möjligt om ni vill följa med för att underlätta planeringen. Dessutom bestämdes att sommarens utemöte den 9 juni skall hållas någonstans i Botaniska trädgården, samling 18.30 vid huvudentrén.

Efter ordförandens orerande sattes 18 påsiktsbilder på tema “Motljus” upp på väggarna och 32 projektionsbilder visades. Nisse lyckades göra om sitt konststycke att vinna  i påsiktsklassen och fick dessutom se sin andra bild placera sig på tredje plats. I projektionsklassen var det jämnare i toppen, där krävdes handuppräckning för att kora Stures bild “Fisk in, folk ut” till kvällens vinnare. Grattis Nisse och Sture! (För att se samtliga placerade bilder och den totala ställningen, klicka på “Tematävling” i meny-raden ovan)

När tävlingsresultaten avkunnats visade Giorgio, Anders och Arne lite blandade bilder innan Sture visade ett bildspel med bilder från Botaniska trädgården under tre årstider.

inga bilder hittades

Klicka på bilden för att se den i större format.

Månadsmöte mars

Mötet hölls den 10 mars och bjöd bland annat på tematävling, denna gång på temat “Staden”. I projektionsklassen vann Emil Gildebrand med sin bild på en skärmflygare över Bergen och i påsiktsklassen vann Nisse Dahl med sin bild på en gata “i miniatyr”, sk tilt-shift effekt. Nisse tog även en fjärdeplats i samma kategori, bra jobbat!

Samtliga placerade bilder finns här: Projektion och Påsikt.

inga bilder hittades

Klicka på bilden för att se den i större format.